1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (21 stemmen, gem. 4,76 van 5)

De volgende zaterdag was Thomas de hele dag weg: in de voormiddag hockeytraining en in de namiddag een wedstrijd. Ik besloot om Willem en Eileen rond de tafel te krijgen en bij te praten over hoe we verder konden als een echt ‘open gezin’, iets waar Willem en ik destijds voor hadden gekozen en dat volgens mij best liep – tot voor kort…
Ik zette koffie en had koekjes gebakken, de sfeer was warm en huiselijk toen Willem en Eileen naar beneden kwamen. Even flitste het door mijn hoofd: ‘Hebben ze tijd gehad om te vrijen? Nee… ik heb Willem vanochtend nog leeg gezogen nadat hij me prinsheerlijk in mijn kont mocht berijden… en ik heb hem, voor ik naar de badkamer ging, nog gezegd dat ik openlijk over alles wilde praten met Eileen erbij… En Eileen ziet er ook niet uit alsof ze pas bereden is… Weg met zulke gedachten, Lucie, je vertrouwt hen niet en dat is niet eerlijk…’
Willem was aangekleed, maar Eileen zei dat ze daar nog geen tijd voor had gekregen: ‘Papa heeft me gewekt omdat er hier blijkbaar dringend iets moest besproken worden. Ik heb me alleen gedoucht en mijn tanden gepoetst. Sorry, mama, maar ik heb alleen mijn kamerjas omgeslagen.’ Normaal gezien duld ik niet dat de kinderen in pyjama of kamerjas aan tafel komen, nu kon ik dat door de vingers zien: Eileen was nieuwsgierig en dat stelde me gerust.
‘Ik zou graag in alle openheid willen bespreken waar we als gezin staan en waar we naartoe gaan,’ begon ik. ‘We houden Thomas hier even buiten omdat hij nog te jong is, al zullen we met jou, Eileen, wel over hem praten. We vragen je wel hierover je mond te houden met hem. Papa en ik willen echter dat jij weet hoe het met hem zit en welke rol hij speelt in ons gezin. Ik heb het moeilijk gehad met het feit dat je met papa hebt gevrijd zonder me dat te zeggen, ik voelde me bedrogen en belogen. Ik heb er lang over nagedacht en er met papa over gesproken en nu zou ik klaarheid willen over hoe we met elkaar omgaan. Willem, je weet dat ik je graag zie en Lucie, ik zie je ook heel graag en ik wil niets liever dan jullie gelukkig zien. Maar ik wil ook mijn plaats in ons gezin altijd kennen en weten dat er niets achter mijn rug gebeurt.’
Willem begon: ‘Lucie, ik zie je ook boven alles graag, maar laat me niet kiezen tussen jou en Eileen. Ik heb er met jou over gepraat en gisterenavond ook met haar. Ik wil met jullie allebei blijven vrijen. Ik spreek nu voor mezelf: ik wil daarover afspraken maken met jullie beiden. Dus wanneer Eileen en ik zin hebben om te vrijen, laten we jou dat weten. Maar jij mag nooit het idee krijgen dat je op de tweede plaats komt. Ik heb Eileen verteld dat jij mijn vrouw bent en zij mijn dochter en dat jouw goedkeuring er altijd eerst moet zijn. Nu jij, Eileen.’
‘Daar ga ik mee akkoord, mama. Ik zie het zo: wanneer ik zin heb om met papa te vrijen, zou ik dat gewoon willen zeggen wanneer we alle drie samen zijn. Dan kan jij daar je zeg in hebben. En…’ Eileen stond op en kuste me vluchtig op de wang, streelde me door mijn haren, ‘en, mama, je moet weten dat ik er nooit bezwaar in zal hebben wanneer je zin zou hebben om erbij te zijn, mee te doen… Ik geloof wel dat je al lang weet dat ik me ook tot vrouwen aangetrokken voel… Die bijlessen wiskunde, wel… na elke bijles heb ik met die dame gevrijd en ze was veel ouder dan jij. En ook met mijn beste vriendin heb ik het al vaak gedaan. Papa was wel niet de eerste man waar ik mee gevrijd heb, maar wel op de manier waarop ik vrijde, dus niet een vluggertje maar met een echt voor- en naspel en verschillende standjes. Ik zou echt graag hebben dat je kon zien hoe goed hij is met mij en serieus, mama, eigenlijk is een trio iets waar ik altijd naar heb verlangd. Het zou zalig zijn als dat met jou erbij was…’ Ze bloosde toch een beetje bij die bekentenis en ook Willem wist dit blijkbaar niet, aan zijn uitdrukking te zien.
‘Die lerares wiskunde heeft mij ooit voorgesteld met haar te vrijen,’ zei ik, ‘maar ik heb dat beleefd afgewimpeld. Ik moet wel bekennen dat ik daar achteraf een beetje spijt van heb gehad. Willem weet dat wel.’
‘Ja, je hebt het me toen gezegd en ik was fier dat ik een vrouw had die zowel bij mannen als vrouwen in de smaak viel,’ antwoordde Willem. ‘Maar zelf ben ik voorstander om zulke intieme zaken binnen ons gezin te houden, dat we genoeg hebben aan elkaar. Maar Lucie, voor de goede orde zou ik Eileen op de hoogte stellen van wat er met Thomas speelt.’
‘Goed,’ zei ik een beetje aarzelend en ik vertelde Eileen alles over mijn foto’s waarop Thomas zich had afgetrokken en over zijn bekentenis dat hij fantaseerde om dat ook werkelijk, dus bij mij zelf, te doen. ‘Papa en ik hebben besloten om het van zijn schoolresultaten te laten afhangen om hem stap voor stap zijn droom te laten waar maken,’ vertelde ik Eileen, die wel grote ogen trok.
‘Kijk niet zo verbaasd,’ kwam Willem tussen, ‘Thomas is voor op zijn leeftijd en kan dit makkelijk hanteren. Alleen willen we niet dat jij daarover met hem praat. Hij hoeft ook niet te weten wat er tussen ons drieën speelt. Op zijn tijd natuurlijk wel en als het zo ver is, kan hij gewoon mee met ons aan tafel zitten en zijn stem laten horen.’
‘Tja,’ zei Eileen, ‘dat zou dan betekenen dat we op een gegeven moment met zijn vieren vrijen?’
‘Niets is uitgesloten, meisje,’ antwoordde ik, ‘je moet absoluut weten dat ik Thomas binnenkort zal inwijden op het tempo dat hij aankan. Daar heb ik jouw fiat niet voor nodig, maar papa zal het wel altijd weten en wanneer we met ons drieën samenzitten, zal ik er ook openlijk over praten. We vragen alleen dat jij Thomas met rust laat en ik zal hem ook ronduit verbieden avances te maken naar jou toe. Maar ik denk niet dat dat nodig is. Hij is verliefd op mij, dat is duidelijk.’
‘Oh, al dat gepraat, mama, papa,’ zuchtte Eileen, ‘we weten alle drie verdorie goed genoeg wat we willen.’ Terwijl ze dit zegde, sloeg ze haar kamerjas open, keek ons beiden in de ogen en zei zonder een zweem van gêne: ‘Mama, papa, ik heb zin om te vrijen. Met jullie.’
‘Zou het voor jou nu lukken, liefste?’ vroeg ik, ‘je moet weten, Eileen, dat we vanochtend al flink tekeer zijn gegaan en dat papa’s ballen mogelijk nog zo goed als leeg zijn.’
‘Wat maakt het uit,’ zei Willem, ‘als dat zo is: ik hoef toch niet per se te spuiten? Ik heb in ieder geval nu al een stijve en die kan ik zowel in jou, mijn liefste Lucie, als in jou, mijn liefste Eileen, steken. En, liefje,’ hij keek me vol liefde aan, ‘als ik nog zaad heb, is het voor jou, waar je het hebben wil.’
Natuurlijk bezweek ik voor dit aanbod. ‘Hop, Eileen, naar boven,’ beval ik, ‘leg je al maar klaar. Wij gaan ons ondertussen uitkleden en ik moet me nog even opfrissen.’
‘Hé,’ riep Willem Eileen na, die al de trap opgelopen was, ’trek wel een bh en een slipje aan, wil je?’
‘Yes, dad!’ hoorden we haar enthousiast schreeuwen.
‘Mag ik even voelen of je echt hard bent?’ vroeg ik Willem. Hij kwam naast me staan en ik legde mijn hand op zijn kruis. Ik kon gewoonweg niet anders dan zijn gulp openritsen, zijn stijve paal uit zijn broek te trekken en al een zedig kusje op die prachtig glanzende, gezwollen eikel te drukken.
‘Kom, mijn lieve dekstier,’ fluisterde ik, ‘geef twee hete meiden waar ze naar verlangen.’

Wordt vervolgd.

Loading

1 reactie

  1. Heerlijk verhaal. Jammer dat er geen vervolg komt, vooral omdat zoonlief over mama haar buik mag spuiten.


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *